I dagarna kunde vi ta del av nyheten att all importerad honung i Sverige var falsk.
Med ny dna-teknik kunde branschorganisationen Biodlingsföretagarna visa att importerad honung mest bestod av sockerlösning och sirap.
Man testade 40 olika honungsprodukter som finns i den svenska handeln.
Bara de fyra producerade i Sverige innehöll äkta honung.
Biodlingsföretagarna använde sig av en ny metod där honungen testades med hjälp av DNA.
Med nuvarande, EU-godkända, testmetoder är all honung som säljs i Sverige äkta.
Martin Andersson, näringspolitisk ansvarig på Svensk dagligvaruhandel säger till SVT att de varit i kontakt med sina leverantörer som inte tänker byta ut sortimentet.
Det här är ett exempel på där det fuskas med vår mat.
En burk med importerad ¨honung¨ kan kosta mindre än hälften av vad en burk svensk äkta honung kostar i butik.
Och det stoppar naturligtvis inte vid honung.
Med allt högre livsmedelspriser är det naturligtvis intressant att gena i hörnen och kunna sälja olika livsmedel billigt. Billigt för att de är utblandade eller inte består av det som anges.
EUs kunskapscenter för livsmedelsbedrägeri och kvalitet (KC-FFQ).
Publicerar månatligen rapporter om matbedrägerier i Europa.
Enligt centret är det följande livsmedel som det fuskas mest med, olivolja, mjölk, honung, saffran, apelsinjuice, äppeljuice, vin, fisk och vaniljextrakt.
Men även kött förekommer, kommer ni ihåg hästköttsskandalen 2013?
Det började med att häst-dna upptäcktes i hamburgare som såldes som nötkött i stormarknader på Irland och i England.
När härvan fortsatte att rullas upp ledde det till att Findus och Dafgårds drog in olika kötträtter, bla lasagne.
IKEA slutade servera köttbullar vid en stor del av sina varuhus runt om i världen.
En sidoupptäckt av det mer oväntade slaget var när Islands mat och veterinärmyndighet testade efter hästkött i en populär isländskt färdigmats köttpaj som skulle innehålla 30 procent kött och inte fann något kött alls.
Ju dyrare vår mat blir ju intressantare blir det naturligtvis att fuska med matens innehåll.
Och vi bör reagera om något livsmedel som vanligtvis kostar mycket plötsligt är riktigt billigt.
Ralph Rentzsch