Någon semester har jag inte haft.
Möjligen då om man ska räkna att ligga raklång som semester.
I tisdags halkade jag och åkte utför trappan i Månsåsen.
En minst sagt omskakande upplevelse.
Fallet slutade på akuten i Östersund.
Ett akutbesök som varade cirka tre timmar och som flöt på utan problem.
Undersökning och en röntgen visade att jag spräckt fyra ryggkotor.
Det gör ont kan jag berätta.
Inget att rekommendera med andra ord.
Nu ligger jag raklång i sängen och funderar över livets förtretligheter.
Jag är ju lite justerad.
Dock inte mer än att jag i veckan med hjälp av en näve smärtstillande släpade mig på Krogstråket med familjen.
Det är ju bara en gång per år.
Och därmed har vi nämnt alla anledningar till att gå dit.
Var är det omtalade Matlandet Jämtland?
Inte var det innanför grindarna till Krogstråket i alla fall.
Hade maten man serverat kastats fram på en vägkrog hade ingen stannat och ätit efter några dagar.
Varför går vi på det här år efter år?
Osannolika svinpriser och osmaklig sörja på tallriken, trist serverat på papptallrik och med plastbestick?
Vi åkte hem med ont i magen och tom plånbok.
Grundlurad igen.
Matlandet Jämtland är väl det största lurendrejeri som lanserats i länets besöksnäring.
Ok, vi har ett antal bra lokala matproducenter.
Men sedan ska man sammanföra produkterna också!
Till lagade rätter?
Det finns väl någon anledning till att jag matförgiftats en gång i Uzbekistan, en gång i Thailand, en gång i Spanien men tre gånger i Jämtland!
Jag kan bara konstatera att jag ätit bättre på restaurang nästan var som helst i världen än i länet.
Krasst kan man konstatera att det finns bättre krogar med oerhört mycket bättre mat i både Sundsvall och Umeå.
Så här skriver Matakademien Jämtland Härjedalen på sin hemsida.
Jämtland / Härjedalen är en av Europas mest kreativa mat regioner, där spännande maträtter skapas av mathantverk och lokalt producerade råvaror.
Matlänet Jämtland är en smakmarkör som reseanledning. Matakademiens uppgift är att öka kunskapen om och intresset för den Jämtländska
och Härjedalska matkulturen.
- Stimulera kunskapsspridning om tillagning av våra lokala råvaror.
- Främja nytänkande och förkovran av den lokala kokkonsten.
- Inspirera länets krogar och matställen att på tallriken servera god lokal mat
Kan bara konstatera att ni misslyckats grundligt, på länets krogar är det i bästa fall halvfabrikat från Dafgårds som serveras.
Lägg antingen energi på att faktiskt uppnå syftet eller lägg ned.
Nu är det Matlandet Jämtland bara en kulinarisk pina!